Opleiding Familieopstellingen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging als professional?

Zoek je meer inspiratie, zakelijke en persoonlijke groei en ontwikkeling? Wil jij je verder verdiepen in het Systemisch Werken en eventueel zelf met de principes leren werken? Wij bieden de opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen aan met als doel om diepgaande inzichten te krijgen in de verschillende  werkvormen. Deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en jouw eigen werkwijze, stijl en tools te ontwikkelen. Of je nu in een ondersteunende rol of leidinggevende rol werkt. Je volgt de opleiding familieopstellingen in Vught, Brabant.

073 751 5075 CONTACT

Accreditatie opleiding familie-en organisatieopstellingen

KTNO 
 NOBCO   Afbeeldingsresultaat voor logo skj
Deze jaaropleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen op HBO niveau is geaccrediteerd door de NOBCO, KTNO en het SKJ. De NOBCO heeft 24 PE punten toegekend aan deze opleiding, het SKJ waardeert deze met 85,5 punten. Daarnaast is de KTNO-erkende jaaropleiding geaccrediteerd met 7 ECTS-punten.     

Voor wie

Ben je werkzaam als manager, therapeut, coach, psycholoog, arts, docent, maatschappelijk werker, procesbegeleider o fhulpverlener en ben je op zoek naar een praktische opleiding die je meer tools geeft als professionals in het coachen, begeleiden en aansturen van mensen?

Ben je op zoek naar verdieping, zakelijk of privé? De opleiding familieopstelligen is geschikt voor iedereen die persoonlijk wil groeien en een betere professional wil worden.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. De docenten geven advies om vanuit een goede basis als opsteller te kunnen gaan werken.

Inhoud opleiding familieopstellingen

Tijdens deze opleiding leer je te werken met de natuurwetten, de verschillende vormen van opstellingen, de basishouding, de verschillende systemische principes. Teven leer je zelf kleine en grote opstellingen te leiden voor organisatie en individuen. Daarnaast krijg je concrete en praktische tools aangereikt. De volgende punten komen aanbod tijdens de opleiding:

 • Wat wil je bereiken en welke drijfveren zijn voor jou belangrijk
 • Ontwikkelen juiste mindset en focus, zakelijk of privé
 • Welk blokkades, blinde vlekken houd je (on)bewust in stand
 • Systemische (natuur)wetten en principes en hoe deze werken in jouw leven
 • Werken met familieopstellingen, relatieopstellingen, organisatieopstellingen  en zogenaamde tafelopstellingen; een aanrader voor elke coach of therapeut
 • Zelfstandig opstellingen te leiden
 • Leren de ‘juiste’ keuzes te maken voor je baan (of eigen bedrijf): hoe doe je dat en hoe weet je nu wat de juiste keuze is? 
 • Breng je eigen cases in en ontwikkel diepe inzichten op de onderliggende dynamiek

In deze opleiding reiken we je alle handvatten en extra technieken aan vanuit het systemisch werk en we bieden je inzicht in je eigen persoonlijke proces, waar nodig. 

Competenties

10  competenties die versterkt worden tijdens de opleiding:

 • kennis versterken
 • brede inzetbaarheid
 • analyse en inzichten
 • professionalisering
 • zelfstandigheid
 • probleemgericht werken
 • sociaal-communicatieve vaardigheden
 • omgaan met emoties
 • vertrouwen
 • creativiteit en complexiteit in handelen

Data opleiding

De nieuwe jaaropleiding 2017-2018 start op 17 november 2017 en bestaat uit 12 data.

De data (vrijdagen 09:00 - 16:30 uur) van de nieuwe jaaropleiding in 2017 zijn: 

17 november
24 november
8 december
12 januari
26 januari
23 februari
23 maart
20 april
11 mei
25 mei
8 juni
15 juni

Duur opleiding: 84 contacturen over 9 kalendermaanden. Het gemiddeld aantal contactuur per dag is ongeveer 7 uur. Daarnaast is 20 uur intervisie (bv 5 dagdelen groepsintervisie van 4 uur) verplicht. Schrijf je direct in via het contactformulier onderaan deze pagina of neem contact op via info@ynnergy.nl.

073 751 5075 CONTACT

Locatie omgeving Noord-Brabant

De opleiding wordt gegeven in de omgeving van Den Bosch, op landgoed Bleijendijk te Vught.

Het volledige adres van landgoed Bleijendijk:

Bleijendijk 2 
5261 NL Vught (Brabant)

Prijs

De totale kosten van de opleiding bedragen €1.795,- (excl. BTW). Dit is inclusief drie boeken, koffie, thee en water.  Lunch wordt in gezamenlijkheid genuttigd.

Toetsing en examen

Gedurende de opleiding worden de kwaliteiten en ontwikkelingen gemeten door middel van observatie. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen die beoordeeld wordt door één van de docenten.

Accreditatie:
161114-Yy-077 Is het kenmerk van de NOBCO. Er zijn 24 PE punten toegekend.
De toekenning is geldig tot en met 24-2-2019.

Tevens is deze opleiding erkend door het KTNO en geaccrediteerd met 7 ECTS-punten.

De docenten stellen zich voor

Deze opleiding wordt gegeven door Jan Busschers en Maries Ligtvoet. De harten van Jan en Maries liggen in het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen omdat dit de beste methodiek is om snel bij de kern van een probleem te komen. Vooral de combinatie van deze techniek met Innerlijk Kindwerk-Ademen en NLP (Werken met delen) en de ‘speelse’ manier waarop zij werken levert veel meerwaarde.

‘De snelste weg is de beste weg’

Testimonials

“Ik heb al zoveel vakgerichte opleidingen en trainingen gedaan. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Ik ben zo blij met deze 'opleiding in professionele ontwikkeling en menswording', ik ben werkelijk aan het veranderen, krijg diepe inzichten en kan er zoveel mee op het werk èn in mijn privéleven. Ik beveel het onze professionals van harte aan"

M.A. Hoofd Personeelszaken

Aanmelden voor de opleiding familieopstellingen

Wil je meer informatie over de opleiding of wil je jezelf inschrijven, vul dan onderstaand contactformulier in. 

We hebben een paar keer per jaar Kennismakingstrainingen Familieopstellingen. Zie hiervoor onze agenda

Contactformulier

 1. *Verplicht

"Word een betere professional  "

YNNERGY
+31 (0)73 7515075
info@ynnergy.nl
Vivaldistraat 35
5216 EK Den Bosch

ING 9693891
KvK Eindhoven 17159649
BTW 8126.02.304.B.01

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

SitemapColofonLinks • © 2017 Ynnergy • Alle rechten voorbehouden • ontwerp creatiefplanbureau.nl • techniek ceweb.nlfamilieopstellingen.info